dimecres, 25 de març de 2015

Programa especial dedicat a la Franja a Ràdio Kanal Barcelona

Aquest matí el programa "Nous Catalans" de Ràdio Kanal Barcelona ha emès un programa dedicat a la Franja de Ponent. Al programa (dirigit per Marc Blasco) han intervingut: Marta Canales (CDF, Casal Jaume I Fraga), Francesc Marco (Plataforma per la Llengua), Natxo Sorolla (sociolingüista, Ascuma, Clarió), Ramon Sistac(UdLL,membre IEC), Hugo Sorolla (lingüista, IEBC) i Marcel Pena(periodista, Ràdio Terra).

Durant el programa s'ha parlat de la situació de la llengua a les diferents comarques de la Franja, des de diferents vessants, sobre les conseqüències jurídiques de la denominació de la llengua com a "LAPAO",de política, i hi han hagut diverses intervencions telefòniques (batlles de la Franja, Ràdio Matarranya, etc.), sense oblidar la música feta des de la Franja.

La Plataforma per la Llengua ha explicat la seva campanya per denunciar la situació del català a la Franja, ara en fase de recollida d'adhesions.

El Moviment Franjolí ha estat present de la mà de na Marta Canales, col·laboradora de la nostra entitat, que ha deixat clar com l'actual situació del català a la Franja vulnera els drets lingüístics de milers de persones sota administració aragonesa.


Podeu escoltar el programa sencer al següent enllaç:

PROGRAMA ESPECIAL LLENGUA FRANJA NOUS CATALANS_RKB


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada