dimarts, 21 d’abril de 2015

[Clarió] AL·LEGACIONS A L'ESBORRANY DEL CURRICULUM ARAGONÈS PER A SECUNDÀRIA I BATXILLERAT.NOTA DE PREMSA DE CLARIÓ, ASSOCIACIÓ DE PARES DEL MATARRANYA EN DEFENSA DEL CATALÀ.

AL·LEGACIONS A L'ESBORRANY DEL CURRICULUM ARAGONÈS PER A SECUNDÀRIA I BATXILLERAT. 

Està a punt de tancar-se el període d'al·legacions al currículum aragonès per als ensenyaments secundaris i de batxillerat. Sorprenentment, a l'esborrany no apareix el curriculum referent a laLengua Aragonesa Propia del Área Oriental o Català però sí que hi és el que fa referència a la Lengua Aragonesa Propia de las Áreas Pirenaicas y Prepirenaicas o Aragonès. Tampoc no queda clar com s'han d'organitzar els instituts de secundària per a incloure les dues sessions setmanals de Llengua Pròpia que estableix el document.
L'associació de pares CLARIÓ ha elaborat nou al·legacions al text en dues direccions. Per una banda, per a què es clarifique com s'ha d'organitzar l'optativitat dins els centres. I per altra banda, per a què al curriculum de les Llengües Pròpies d'Aragó es tracten amb igualdat de condicions les dues llengües i els professors de català tinguen finalment una programació a la qual es puguen remetre.

Si s'aprova el currículum d'esta manera, l'I.E.S. Matarraña no veu la manera de poder ofertar l'assignatura en horari de matí i tots els alumnes de la comarca perdrien l'opció d'aprendre la llengua materna del territori.

Mont-roig, 19-04-2015
Per més informació:

Pepa Nogués. Secretària de Clarió. Tel 676308021
Teresa Mª Ballester. Membre de Clarió. Tel 685575493

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada