dilluns, 4 de maig de 2015

El Moviment Franjolí per la Llengua és guardonat amb el Premi Joan Coromines de la CAL

El pròxim 16 de maig es farà la XIV edició dels Premis Joan Coromines ,que la CAL atorga, des de l’any 2002, en reconeixement a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació.                                                       Enguany  el Moviment Franjolí per la Llengua serà un dels guardonats pel treball continuat de reclamar un estatus digne per la llengua pròpia de la Franja i d'implementar polítiques que duguin a la seva plena normalització.                         
L’acte d’entrega dels Premis tindrà lloc el dissabte 16 de maig, a partir de les 7 de la tarda al Casal d’Olesa de Montserrat. El periodista Albert Galceran serà l’encarregat de conduir l’esdeveniment


Els guardonats:
 Al llarg de les diferents edicions, aquesta distinció s’ha atorgat a diverses figures de renom. El bisbe Antoni Deig, Joan Laporta, Vicent Torrent, Eliseu Climent, Najat El Hachmi, Salvador Cardús, Isabel-Clara Simó, Francesc Ferrer i Gironès, Miquel Martí i Pol, Antoni Canu, Carles Capdevila, Víctor Alexandre i Patricia Gabancho en són alguns exemples.
A banda del lliurament de premis, l’esdeveniment comptarà amb Albert Codinas, president de la Fundació Institut Nova Història, que farà la conferència “La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació”.
A més, en el decurs de l’esdeveniment es presentarà el Manifest del Correllengua 2015, redactat per Salvador Cardús, i s’escollirà la imatge del Correllengua 2015 a partir de les propostes presentades al Concurs de Cartells del Correllengua.
Per culminar la vetllada, els assistents podran gaudir de l’actuació del grup de música tradicional Ballaveu.
Aquest esdeveniment és obert al públic i l’assistència és gratuïta prèvia inscripció. Per a més informació i confirmacions, cal adreçar-se al correu cal@cal.cat o bé al telèfon 93 415 90 02.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada