divendres, 6 de maig de 2016

Neix el primer Fòrum de Literatura del Món Rural


Terra de Cruïlla, l’Ajuntament d’Ulldecona i la Fundació Carulla sumen esforços
Ulldecona acollirà el dissabte 7 de maig tot un seguit d’activitats al voltant de la literatura del món rural, que inclouen una taula rodona a càrrec d’escriptors vinguts de diferents territoris de llengua catalana amb el següent programa:

I FÒRUM DE LITERATURA DEL MÓN RURAL

Fòrum de Literatura del Món Rural Saló de plens de la Casa de la Vila d’Ulldecona 10.30 h‐ 14.30 h.

· Benvinguda institucional, a càrrec de Núria Ventura, alcaldessa d’Ulldecona, Carles Duarte, president de la Fundació Carulla, Josep Moragrega, president d’Òmnium Terres de l’Ebre i dels organitzadors de Terra de Cruïlla.
· Presentació de les bases del Premi de Literatura del Món Rural Serret - Terra de Cruïlla, per part d’Octavi Serret, promotor del premi.
· Presentació de Col·leccionistes dels oblits. Una mirada plural al patrimoni, de Marta Farré, nou volum de la Col·lecció Museu Vida Rural, guanyador de la Beca Maria Font de Carulla de recerca etnològica.
· Projecció de l’audiovisual Absències del Museu de la Vida Rural.
· Presentació de la Fira Llibre Ebrenc i de la Fira Litterarum de Móra d’Ebre, per part del seu director l’Albert Pujol.
· Presentació del projecte Patrimoni oblidat, memòria literària, impulsat per l’Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana a càrrec de Josep Santemases.
· Un cas d’èxit: el projecte d’un Estiu al Priorat, un projecte d’autofinançament, per part de Pilar Garriga.
· Trobada d’escriptors amb una taula rodona sobre la literatura del món rural. Moderada per Jordi Llavina, director de la Col·lecció Museu Vida Rural de l’Editorial Barcino. Amb la participació dels escriptors Pep Coll, Joan Todó, Jesús Mª Tibau, Emigdi Subirats i Amàlia Roig.
· Clausura, foto col·lectiva i signatura de llibres per part dels autors participants.
· Lectura pública de fragments de literatura del món rural, a la Plaça d’Ulldecona, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de les Terres de l’Ebre

Més informació aquí

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada