divendres, 2 de desembre de 2016

Dissabte 3 de desembre s'entreguen a Fraga els Premis "Josep Galan" i "Franja: cultura i territori"

L'Institut d'Estudis del Baix Cinca entregarà el proper dissabte 3 d desmbre a Fraga els XX Premis Josep Galan i el IX Premi Franja "Cultura i territori"
Els guardons premien entitats i persones que ajudin a la normalització lingüística del català a la Franja.
El Moviment Franjolí vol felicitar els guardonats: els Amics del Cine de Fraga i na Carme Alcover, ensenyant de català i tècnica lingüística del govern aragonès.Comunicat de l'IEBC:

Us convoquem a assistir un any més a la gala anual de la nostra entitat –que enguany tindrà lloc al Castell de Fraga dissabte 3 de desembre a les 19:00–, en què tradicionalment venim atorgant el «Premi Josep Galan a la normalització cultural i lingüística», el «Premi Franja: cultura i territori» i les «Beques d’investigació Amanda Llebot».

Enguany, el Premi Galan ha recaigut en l’associació fragatina Amics del cine. Amics del cine va nàixer l’any 2013 per col·laborar amb el moviment cultural de Fraga oferint la projecció comunitària de pel·lícules davant la manca d’oferta a la ciutat. Des de llavors, els veïns de Fraga han vingut gaudint d’una programació estable de cintes d’actualitat en cicles de tardor i hivern. Sensibles a la realitat lingüística de Fraga i comarca, programen títols en castellà i en català, motiu pel qual reben aquest premi.

El Premi Franja 2015 vol premiar la trajectòria de la Carme Alcover i Pinós. Alcover és nascuda a Massalió (1952) i va exercir com a mestra de català a Fraga en els difícils primers anys d’ensenyament de la matèria en les escoles i instituts de la Franja d’Aragó. Actualment treballa com a tècnica lingüística del Govern d’Aragó i ha publicat diversos estudis sobre l’ensenyament del català a l’Aragó. També té publicats narracions i poemes en volums col·lectius. Va ser membre del Consell Superior de les Llengües d’Aragó.

La nota musical correrà en aquesta ocasió a càrrec de Pau Elias, que oferirà un original concert d’ampolles de colors. Finalment podrem degustar un aperitiu a peu dret.


Font: IEBC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada